Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Kalavelkoja polkemaan -blogi: Tekemistä riittää, mutta tunnelin päässä näkyy valoa

42-vuotias asianajaja Lassi Nyyssönen lasketteli nuorena kilpaa. Viime vuosina liikkuminen on jäänyt lähes kokonaan. Oma aika väistyy ensimmäisenä, kun kaikkialle seuraava asiantuntijatuntijatyö sekä lapsiperhearki harrastuskiireineen tarvitsevat hänen aikaansa. Samaan aikaan Lassi tuntee olevansa kiitollisuuden velassa yhteiskunnalle muun muassa ilmaisesta koulutuksestaan. Mies löysi tilaisuuden kuitata kalavelat sekä keholleen että yhteiskunnalle yhdellä kertaa osallistumalla Team Rynkeby -hyväntekeväisyyspyöräilyyn. Tässä blogissa Lassi kertoo kuukausia kestävästä valmistautumisestaan tulevaan koitokseen kesällä 2018.


Täällä sitä ollaan, yhä elossa ja piirun verran lähempänä tavoitetta. Harjoittelua on nyt takana muutama kuukausi. Kunto on kohentunut jonkin verran, mutta todella paljon on vielä tekemistä edessä. Joskus sitä luulee olevansa kunnossa, mutta tosi paikan edessä huomaa, ettei olekaan. Positiivista on ollut huomata, että edistystä tapahtuu. Tietysti vielä parempi olisi, kun kelit sallisivat harjoittelun ulkona. Onhan tämä harjoittelu ollut todella hankalaa syys- ja talvikuukausina, kun on pimeää sekä märkää ja iltaisin on ollut väsyksissä. Mutta toisaalta uskon, että lisääntynyt liikkuminen on antanut arkeenkin enemmän jaksamista ja vihdoinkin saatu lumi on tuonut mukavasti lisää valoa iltoihin.

Pyöräilyjoukkueemme ohjattu liikkuminen on lisännyt myös arkiliikunnan määrää, mikä näkyy erityisesti perheemme uuden koiran pidentyneissä lenkeissä. Pyrin käymään kävelyllä arkisin joka ilta koiran kanssa. Aikaisemmin minulle tuli viikkotasolla noin 40 000 askelta, mutta nyt mennään noin 100 000 – 120 000 askeleen lukemissa.

Virallisella puolella harjoitteluni on tähän saakka tarkoittanut kerran viikossa spinning-tunneilla käymistä. Ohjelmaan kuuluisi tällä hetkellä lisäksi yksi yhteinen pitkä kävely kerran viikossa, mutta se on ollut minulle aikataulullisesti hieman hankalaa, joten olen tehnyt kävelyt itsekseni. Ohjelman mukainen harjoittelusuositus oli syksyllä 6-8 tuntia viikossa, mutta minulla se jäi 4-6 tuntiin viikossa.  Vuoden vaihteen jälkeen olenkin joutunut tekemään tähän asiaan aivan selkeän muutoksen ja joutunut kasvattamaan harjoittelun määrää.

Spinning -harjoittelussa merkittävin muutos alkukertoihin verrattuna on ollut se, että ei tunnu, että kuolee heti. Kyseinen tunne tulee vasta tunnin loppupuolella. Lisäksi on ollut mukavaa huomata, että pyöräilytekniikkani on mennyt hieman parempaan suuntaan. Ylävartalo ei enää lähde niin paljon mukaan ajamiseen, vaan jalat alkavat yhä enemmän tehdä sen työn, mikä niiden kuuluukin. Huhtikuussa tulee olemaan ensimmäiset pyöräilyt porukalla, joten siellä nähdään, missä ihan oikeasti kuntotasollisesti mennään ja saanko sisäistettyä riittävällä tasolla pyöräilytekniikkaa.

Parin kuukauden aikana olen tullut hieman tutummaksi pyöräilymatkalle lähtevän joukkueen kanssa. On ollut mukavaa huomata, että he ovat ulkoilmaihmisiä kuten minäkin. Sitä kautta on löytynyt yhteisiä puheenaiheita.

Tällä hetkellä toivon, että pysyn terveenä ja opin enemmän pyöräilytekniikkaa. Suurin pelkoni projektiin liittyen on, että jokin paikka pettää kesken harjoittelun. Se olisi katastrofi, sillä matkan alkuun on enää viisi ja puoli kuukautta.  Onneksi tätä puolta on mahdollista tukea monipuolisella harjoittelulla.

Joulun ja vuoden vaihteen aikaan useimmilla meistä oli aikaa ladata akkuja viettää aikaa tärkeiden ihmisten kanssa. Omalta osaltani sain ladattua akkuni erittäin hyvin ja tämä uusi vuosi onkin alkanut nyt uudella innolla sekä harjoittelun, että myös työn osalta. Toivotan kaikille erittäin hyvää ja menestyksellistä Uutta Vuotta.

Lassi

 

Lassi Nyyssönen

asianajaja, YTM, osakas

 

© Asianajotoimisto Fenno 2019. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®