Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Asunto- ja kiinteistökauppariidat

Asunto- ja kiinteistökauppariidat muodostavat lukumääräisesti merkittävän osan Fennon toimeksiantokannasta. Riidoissa on usein kyse kaupan kohteen laatuvirheestä, jolloin rakennus ei kosteus-, home- tai mikrobivaurion, virheellisen rakennustavan tai muun seikan johdosta ole ominaisuuksiltaan ja kunnoltaan sellainen kuin kaupantekohetkellä on oletettu tai sovittu.

 

Virheen ilmetessä sekä myyjän että ostajan kannattaa turvautua niihin oikeuksiin, jotka hänellä lain mukaan asiassa on. Ostaja saattaa virheen laadusta riippuen olla oikeutettu kaupan purkuun, hinnanalennukseen ja/tai vahingonkorvaukseen. Toisaalta myyjä voi pitää ostajan vaatimuksia perusteettomina tai määrältään ylisuurina. Ostajat eivät ole oikeutettuja hyvitykseen virheistä, jotka heidän voi olettaa tienneen kauppaa tehtäessä.

Kauppaan voi myös liittyä muitakin tahoja – kiinteistönvälittäjä, kuntotarkastaja, asunto-osakeyhtiö – joiden vastuuasemaa on syytä tarkastella. Toimistomme asiantuntijoilla on pitkäaikainen kokemus kaikkien kiinteistö- ja asuntokaupan osapuolten avustamisesta sekä neuvotteluissa että tuomioistuimissa.

Ota yhteyttä ja kysy rohkeasti lisätietoja palveluistamme asunto- ja kiinteistökauppariitojen ratkomiseen!

© Asianajotoimisto Fenno 2019. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®