Käytämme sivustolla evästeitä parantaaksemme käyttökokemustasi. Jatkamalla sivuston käyttöä hyväksyt evästeiden käytön.

Työoikeus

Työoikeudelliset sopimukset ja niistä johtuvat riita-asiat kohdistuvat jokaisen yrityksen tärkeimpään voimavaraan eli henkilöstöön – ja toisinpäin, jokaisen työntekijän tärkeimpään sopimussuhteeseen. Tästä syystä niiden asiantuntevan ja huolellisen hoitamisen painoarvon pitäisi olla suurempi, kuin mitä se tällä hetkellä käytännössä on.

 

Osakkeenomistajien, hallituksen jäsenten sekä toimitusjohtajan ja muiden johtavassa asemassa olevien henkilöiden osalta on syytä ainakin vakavasti harkita, pitäisikö lainsäädännön määrityksiä täydentää sopimuksilla.

Työoikeudellisten ongelmatilanteiden kirjo on viime vuosina laajentunut merkittävästi, sillä työ- ja virkasuhteiden määräaikaisuutta, vuokratyövoimaa, yhteistoimintaneuvotteluja, salassapitovelvollisuutta ja tietosuojakysymyksiä ja irtisanomissuojaa koskevat riita-asiat ovat lisääntyneet ja monimutkaistuneet.

Yritysten sukupolvenvaihdoksiin ja liiketoiminnan luovutuksiin liittyvät sopimusasiat muodostavat työoikeuden alalla merkittävän ja kasvavan painopistealueen, jonka pitäisi olla jokaisen muutosta suunnittelevan tai tekevän yrityksen hallinnassa.

Hyvin tehdyt sopimukset, oikein hoidetut neuvottelutilanteet ja asiantuntevasti suoritetut toimenpiteet ovat yrityksen kannalta parasta työoikeudellisten riskien hallintaa ja henkilöstön kannalta tukeva perusta työmotivaation säilymiselle.

Vankan kokemuksen omaavat lakimiehemme avustavat sekä yrityksiä että työntekijöitä niin sopimusten teossa kuin ongelmatilanteiden selvittämisessä.

© Asianajotoimisto Fenno 2019. All rights reserved. Site by Pelismo Oy / p+web®