Fenno toimi Kaukomaalaus Oy:n omistajien juridisena neuvonantajana yhtiön osakekannan kaupassa

Fenno toimi myyjien juridisena neuvonantajana Kaukomaalaus Oy:n osakekannan kaupassa, jossa myyjinä ovat yrityksen perustaja Kauko Turusen lisäksi hänen kolme lastaan, sekä kolme muuta yhtiön avainhenkilöä. Kaukomaalaus Oy on vuonna 1981 perustettu yritys, joka on yksi Suomen johtavista maalaus- ja tasoitetöihin sekä julkisivusaneerauksiin erikoistuneista yrityksistä. Yritys toimii Suomessa valtakunnallisesti ja työllistää tällä hetkellä noin 240 henkilöä.

Kaupan yhteydessä Kauko Turunen siirtyy yhtiön toimitusjohtajan tehtävästä neuvonantajan rooliin ja yhtiön toimitusjohtajaksi siirtyy Jari Mikkonen. Kaukomaalaus Oy jatkaa toimintaansa itsenäisenä yhtiönä.

Ostajana kaupassa toimi ruotsalainen Layer Group. Layer Group on Ruotsin suurin pintapalveluita tarjoava yritysryhmä, jolla on tällä hetkellä n. 1 600 työntekijää ja noin 200 miljoonan euron liikevaihto. Yritys toimii valtakunnallisesti Ruotsissa ja Kaukomaalaus Oy:n hankinnan jälkeen myös Suomessa.

Fennon tiimistä mukana olivat Mikael Salmi, Jussi Saviharju ja Valtteri Vuorenmaa.

Fenno on viime aikoina toiminut neuvonantajana useissa yrityskaupoissa, joissa kaupan kohteena on ollut muun muassa vähittäiskaupan, kiinteistö- ja rakennusalan, hoiva-alan ja vähittäiskaupan yrityksiä. Vuonna 2021 toteutettujen omistajanvaihdosten arvo oli n. 120 miljoonaa euroa.

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Fenno toimi ostajan neuvonantajana Tikka Spikes Oy:n johdon ostaessa yhtiön Continental-konsernilta