Fenno tukemassa Team Rynkebytä

Team Rynkeby – God Morgon on hyväntekeväisyys-pyöräilyjoukkue, jossa eurooppalaiset pyöräilyjoukkueet pyöräilevät vuosittain Pariisiin ja keräävät siten rahaa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Suomessa hyväntekeväisyyskohteena on ollut Aamu Säätiö ja Sylva ry.

Team Rynkeby perustettiin vuonna 2002, kun 11 pyöräilyn harrastajaa, päätti pyöräillä Pariisiin nähdäkseen Tour de Francen maaliin tulon. Ensimmäinen Team Rynkeby -joukkue oli niin hyvä sponsoreiden hankkija, että palatessaan takaisin Tanskaan, sillä oli jäljellä 38 000 Tanskan kruunua. Joukkue lahjoitti rahat Odensen yliopistollisen sairaalan lasten syöpäosastolle ja näin uusi traditio oli syntynyt.

Team Rynkeby koostuu nykyisin lähes 2 200 kuntopyöräilijästä ja 550 avustajasta. He ovat jakautuneina 57:ään paikalliseen joukkueeseen Tanskassa, Ruotsissa, Suomessa, Norjassa, Färsaarilla, Islannissa, Saksassa ja Sveitsissä. Vuonna 2019 Team Rynkeby säätiö lahjoitti 10,6 miljoonaa euroa vakavasti sairaiden lasten hyväksi. Suomen keräystulos oli 1,1 miljoonaa euroa. Tästä summasta sai Aamu Säätiö 70% (775,129 euroa) ja Sylva ry 30% (332,198 euroa).

Tämä koronavuosi on tuonut haasteita koko Team Rynkebylle ja myös Helsingin joukkueelle. Perinteisen määränpää Pariisin sijaan Helsingin joukkue ajaa ”Tour de Finlandin”. Matkan ajankohta on sama kuin kesälle alun perin suunnitellun ”Tour de Paris’n” eli 3.-11. heinäkuuta. Tour de Finlandin reitin tavoitteena on tukea samalla myös kotimaisia matkailu- ja ravintolayrityksiä. Joukkueen matka kulkee Helsingistä Päijät-Hämeeseen, Jyväskylän kautta Kuopioon ja Kallavettä kiertäen Savonlinnaan ja Imatralle. Lopulta kierros palaa Lappeenrannasta Pajulahden kautta takaisin Helsinkiin.

Joukkueen päätavoitteena on ollut koronasta huolimatta kerätä jälleen uusi ennätystuotto Aamu-Säätiöille ja Sylva ry:lle.

Asianajotoimisto Fenno on ollut kolmena vuotena tukemassa Helsingin joukkuetta ja toimistomme Lassi Nyyssönen on ollut joukkueessa pyöräilijänä kahtena vuotena. Fenno toivottaa koko Rynkebylle ja Helsingin joukkueelle tsemppiä viimeisille viikoille. -Pitäkää ketjut kireinä!

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Fenno toimi ostajan neuvonantajana Tikka Spikes Oy:n johdon ostaessa yhtiön Continental-konsernilta