Oikkarin arkea Helsingin toimistossa

Oikeustieteen ylioppilaiden eli tuttavallisemmin oikkareiden tehtävänä on pyörittää toimiston arkea yhdessä juristien ja toimistohenkilökunnan kanssa. Helsingin toimistolla oikkarin tehtäviä hoidamme me, Kaisa ja Dan. Olemme molemmat aloittaneet Fennolla kuluneen puolen vuoden sisällä ja päässeet tutustumaan asianajotoiminnan arkeen nuorekkaassa ja innovatiivisessa ympäristössä. Oikkarille työ Fennossa antaa paljon: mahdollisuuden oppia asianajajan työstä käytännössä, mielenkiintoisia ja vaihtelevia päiviä sekä ennen kaikkea työyhteisön, jossa on helppo kehittyä ja oppia uutta.

Työtehtäviimme kuuluu niin lakimiesten avustamista erilaisissa toimeksiannoissa kuin tavanomaisia toimistoaskareitakin. Pääosin tehtävämme liittyvät jollakin tavalla maksukyvyttömyysoikeuteen, kuten konkursseihin ja yrityssaneerauksiin. Fennon monipuolisen palvelutarjonnan ansiosta pääsemme kuitenkin hyödyntämään opintojamme laaja-alaisesti myös muilla yritysjuridiikan aloilla ja esimerkiksi perhe- ja perintöoikeuteen liittyvissä tehtävissä. Vaikka oikeustieteen opinnoista on hyötyä, töihin oppii parhaiten tekemällä ja kysymällä. Työssä menestyminen edellyttääkin oma-aloitteisuutta ja halua oppia uutta. Vaihtelevat tehtävät ja vauhdikkaat päivät vaativat myös hyvää organisointikykyä, mutta asioiden onnistuneella priorisoinnilla asiakkaiden tarpeet tulevat huomioiduksi mahdollisimman ripeästi.

Erityslaatuisen Fennosta tekee hyvä työyhteisö, johon jokaisen on helppoa tuntea kuuluvansa. Sen lisäksi, että työhyvinvointiin halutaan panostaa esimerkiksi erilaisilla liikuntahaasteilla, ihmiset ovat helposti lähestyttäviä. Parasta työssämme onkin rento ja avulias ilmapiiri; omaa osaamistaan on helppo kehittää, kun kynnys kysymiseen on matala. Jotakin Fennon erityislaatuisuudesta kertoo esimerkiksi se, että perusteilla on toimistomme oma laulukvartetti; työskenteleehän toimistossamme yksi kuoronjohtajakin. Kvartettimme ensimmäinen kappale on luonnollisesti the Beatlesin uudelleensanoitettu klassikko ”All you need is law”!

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Kaisa Rissanen ja Dan Lindqvist

Kaisa Rissanen ja Dan Lindqvist

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Fenno toimi ostajan neuvonantajana Tikka Spikes Oy:n johdon ostaessa yhtiön Continental-konsernilta