Oikkarina Fennossa

Naapurini, jotka näkivät minun lähtevän kotoani aamuseitsemän jälkeen lenkkarit ja trikoot jalassa ja treenikassi olalla, eivät ehkä olisi arvanneet, että olin matkalla töihin. Vielä enemmän luulisin heidän yllättyvän, jos he saisivat tietää, että sinä elokuisena maanantaina oli ensimmäinen työpäiväni asianajotoimistossa.

Olen ollut nyt reilun vuoden töissä Asianajotoimisto Fennon Jyväskylän toimistolla, jossa viikot alkavat toimiston yhteisellä aamulenkillä. Jyväskylässä kollegoinani on kolme asianajajaa ja yksi lakimies sekä kaksi assistenttia.

Aamulenkki on hauska yksityiskohta toimiston arjessa, mutta kertoo samalla siitä, että työpaikalla on rento ilmapiiri ja panostetaan työntekijöiden hyvinvointiin. Toimistolla on joustavat työajat ja työt ja opinnot on ollut helppo sovittaa yhteen. Asun ja työskentelen Jyväskylässä, mutta opiskelen Helsingissä. Olen työskennellyt lukuvuosien aikana osa-aikaisesti, noin kolmena päivänä viikossa. Fennolla minua on kannustettu etenemään opinnoissani ja työpäivät on suunniteltu niin, että olen päässyt Helsinkiin aina tarvittaessa.

Työaikojen lisäksi omia toiveita kuunnellaan myös työtehtävissä. Olenkin ollut tosi tyytyväinen siihen, kuinka paljon erilaisia tehtäviä olen saanut tehdä tämän reilun vuoden aikana. Meillä myös huolehditaan työntekijöiden kehittymisestä, ja minäkin olen saanut uusia työtehtäviä ja enemmän vastuuta sitä mukaa, kun olen oppinut aiemmat asiat. Tähän mennessä olen saanut avustaa juristeja lähes kaikilla oikeudenaloilla, joihin liittyviä toimeksiantoja toimistossamme hoidetaan. Pidän siitä, että työpäivät ovat vaihtelevia ja vain harvoin istun toimistolla koko päivää saman toimeksiannon parissa.

Jos haluaa oikkariksi Fennolle, ei mielestäni tarvitse jännittää sitä, millaisia opintoja on suoritettuna. Näihin töihin oppii parhaiten tekemällä ja apua saa kysymällä. Sopivan haastavia tehtäviä löytyy varmasti vuosikurssista ja opintojen vaiheesta riippumatta. Tärkeintä on mielestäni oppimishaluinen, oma-aloitteinen ja innokas asenne uusia asioita kohtaan. Koska töitä on välillä todella paljon, myös organisointi- ja stressinsietokyky sekä tehokkuus ovat tärkeitä ominaisuuksia tässä työssä. Minusta on ollut hienoa huomata, että meillä jokaisen työntekijän työpanosta arvostetaan titteliin katsomatta ja osakkaiden ja oikkareiden kanssa voi jutella ihan samoista asioista. Jos haluat työskennellä nuorekkaassa toimistossa mukavien ja huumorintajuisten ihmisten kanssa, hae meille töihin!

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Ilmi Mutka

Ilmi Mutka

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Fenno toimi ostajan neuvonantajana Tikka Spikes Oy:n johdon ostaessa yhtiön Continental-konsernilta