Fenno toimi Zsar Oy:n saneerausmenettelyn selvittäjänä

Fenno toimi Zsar Outlet Villagen omistaman emoyhtiö Zsar Oy:n saneerausmenettelyn selvittäjänä. Yrityksen saneerausohjelma saatiin vietyä läpi erinomaisessa yhteistyössä kaikkien sidosryhmien kanssa. Tästä yhteistyöstä kertoo se, että kaikki selvittäjän laatimasta saneerausohjelmasta äänestäneet rahoittajat ja velkojat kannattivat ohjelman vahvistamista.

Zsar Oy:n saneerausmenettely aloitettiin Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä joulukuussa 2020 ja saneerausmenettelyn selvittäjäksi määrättiin Fennon osakas Lassi Nyyssönen. Zsar Outlet Village avattiin asiakkaille vuodenvaihteessa 2018 – 2019. Kauppakeskuksen toiminta kehittyi suotuisasti vuoden 2019 ajan ja liikevaihto kasvoi tasaisesti. Vuoden 2020 alussa maailmanlaajuisesti levinnyt koronaviruspandemia pysäytti kuitenkin lupaavasti alkaneen kasvun ja vaikeutti sen liiketoimintaa merkittävästi. Koronapandemian johdosta Venäjän ja Suomen välinen raja käytännössä suljettiin ja näin ollen luontaista asiakasvirtaa, minkä varaan yrityksen liiketoiminta oli rakennettu, ei ole enää ollut.

Koronan mukanaan tuomista haasteista huolimatta,  yrityksen omistajat, johto, rahoittajat sekä velkojat yhdessä Zsar Oy:n saneerausmenettelyn selvittäjän sekä tytäryhtiö East Gate Development KOY:n saneerausmenettelyn selvittäjän kanssa onnistuivat aikaan saamaan ratkaisun mitä kaikki osapuolet pystyivät kannattamaan. Molempien yhtiöiden saneerausohjelmat on käräjäoikeuden toimesta vahvistettu ja ne ovat tulleet lainvoimaisiksi.

Zsar Outlet Village on ensimmäinen aito outlet- kauppakeskus Suomessa – ja täysin uudentyyppinen ostoskohde. Zsarin muodin, kodin ja kauneuden liikkeet edustavat kansainvälisiä huippumerkkejä, ja kaikki tuotteet ovat aina ja joka päivä 30-70% normaalihintoja alhaisemmat. Zsar sijaitsee Kymenlaaksossa Vaalimaalla, kivenheiton päässä suurimmalta EU:n ja Venäjän väliseltä raja-asemalta, ja 75-80 minuutin ajomatkan päässä pääkaupunkiseudulta.

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita