Blogisarja yrityssaneerauksen hakemusvaiheesta päättyy

Aloitimme elokuussa blogisarjan, jonka tarkoituksena on ollut tarjota puolueetonta tietoa yrityssaneerauksesta ja sen vaikutuksista erityisesti saneerausmenettelyä harkitseville yrittäjille.

Yrityssaneeraus voidaan jakaa karkeasti kolmeen vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa yritykselle tehdään saneeraushakemus, joka jätetään käräjäoikeuden käsiteltäväksi. Jos hakemus hyväksytään, siirrytään toiseen vaiheeseen eli saneerausmenettelyyn. Onnistuneen saneerausmenettelyn päätteeksi yritykselle laaditaan saneerausohjelma, ja jos se vahvistetaan, alkaa kolmas vaihe, jossa yritys toteuttaa saneerausohjelmaa.

Syksyn aikana blogisarjassa on julkaistu kuusi blogitekstiä, joissa olemme käsitelleet teemaa erityisesti saneerausmenettelyn hakeutumista silmällä pitäen. Blogeissa olemme kirjoittaneet saneerausmenettelyn aloittamisen edellytyksistä ja esteperusteista, yhtiömuodon sekä sidosryhmien merkityksestä yrityssaneerauksessa sekä kassavirran hallitsemisesta ja ennustamisesta saneerausmenettelyyn hakeuduttaessa ja menettelyn aikana. Lisäksi olemme kertoneet yrityssaneerauksesta aiheutuvista kustannuksista ja vaivannäöstä, jota yrityksen johdolta edellytetään yrityssaneerauksen onnistumiseksi.

To be continued 2021…

 

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita