Perhe- ja jäämistöoikeuden assistentin arkea

Kun aloitin työt toimistossamme Asianajotoimisto Fennossa, olin innoissani päästessäni työskentelemään opiskelujen jälkeen perhe- ja jäämistöoikeuden pariin. Se oli mielestäni oikeustradenomiopintojen mielenkiintoisin, moniulotteisin ja lähellä jokaisen ihmisen arkea oleva osa-alue.

Perhe- ja jäämistöoikeuden parissa pystyn osaltani auttamaan ihmisiä vaikeissa elämäntilanteissa ja silloin, kun he kaipaavat turvaa tulevaisuuden varalle. Mahtavinta työssäni on sen monipuolisuus ja haastavuus. Yksikään työpäiväni ei ole samanlainen ja joka päivään sisältyy lukuisia mielenkiintoisia työtehtäviä. Jokainen päivä tarjoaa myös mahdollisuuden uuden oppimiseen.

Arki asianajotoimistossa on hektistä: puhelimet soivat, faksi laulaa, sähköposteja sinkoilee ja asiakkaita tulee ja menee. Yhtenä työtehtäväni on auttaa juristeja ja toimistopäällikköä arjen pyörityksessä. Olen yhteydessä juristien asiakkaisiin, kopioin, postitan, teen oikeusapuhakemuksia sekä hoidan virasto- ja pankkiasioita. Yhtenä tärkeänä työtehtäväni on asiakaspalvelu eli käytännössä pitää asiakkaamme tyytyväisenä ja niin, että toimistoomme on aina hyvä tulla. Toimistossamme panostetaan asiakaspalveluun ja jokaisen asiakkaan tarpeisiin vastataan parhaalla mahdollisella tavalla.

Yhtenä työtehtäväni on avustaa perukirjojen, testamenttien, avioehtojen, edunvalvontavaltuutusten sekä perinnönjako- ja ositussopimusten laadinnassa. Lisäksi teen myös paljon erilaisia valtakirjoja, hakemuksia, tiedoksiantoja ja kutsuja. Taloushallinnon osaamistani pääsen hyödyntämään erilaisten laskelmien sekä taloudellisten asioiden läpikäynnissä.

Haastavimmat ja mielenkiintoisimmat työtehtäväni ovat perunkirjoituksiin liittyvät selvitystyöt ja kuolinpesien pesänselvittäjän tehtävissä avustaminen. Molempiin kuuluvat sekä perillisten että varallisuuden selvittäminen. Perillisten selvittäminen on usein melkoista salapoliisityötä, erityisesti silloin, kun perittävät ovat iäkkäitä ja ovat kuolleet ilman rintaperillisiä. Haastavimmissa tapauksissa selvitystyö saattaa ottaa kuukausiakin, kun perillisien selvittäminen saattaa ulottua aina 1800-luvulle saakka.

Usein avustamme löytämään myös oikeat yhteistyökumppanit omaisuuserien realisointiin, vakuuttamiseen ja omaisuuserien kunnossapitoon ja säilyttämiseen. Tällöin korostuu hyvät yhteistyöverkostomme niin meklareihin, pankkiireihin kuin kiinteistönvälittäjiin.

Kaikki edellä mainitsemani asiat tekevät työstäni monipuolista ja mielekästä, mutta parasta työssäni ovat asiakkaamme ja kollegat, joiden kanssa toimeksiantoja toteutetaan. Assistentti on parhaimmillaan juristin oikea käsi, joka avustaa häntä toimeksiannon kaikissa vaiheissa. Fennossa korostuu se, että toimimme aina tiiminä, jolla on selkeä työnjako ja työn tuloksena syntyy tehokkaasti, mutta huolellisesti hoidettuja lakipalveluja ja tyytyväisiä asiakkaita.

Jaa artikkeli

Facebook
Twitter
LinkedIn
Picture of Anni Käyhty

Anni Käyhty

Aiheeseen liittyviä artikkeleita